Mezze: Tabouleh met citroenrasp en foul medames

6
Gemiddeld
Mezze: Tabouleh met citroenrasp en foul medames

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Tabouleh
Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Halveer de peper, verwijder zaadlijsten en snijd de peper fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kom de (ongewelde en ongekookt) bulghur met de tomaten, de lente-uitjes, de peper, de peterselie en het sap van een citroen. Voeg naar smaak de rasp van de citroen toe. Voeg een beetje zout toe en meng goed door elkaar. Haal de blaadjes munt los van de takjes en snijd de blaadjes munt zo fijn mogelijk. Meng de munt en de olie op het laatste moment door de bulghur.

Breng de tabouleh eventueel verder op smaak met extra citroensap en olijfolie. De tabouleh moet juicy en friszuur zijn, niet zwemmen in teveel vocht maar ook niet te droog zijn. Snijd de witte kool- en little gem blaadjes los en serveer deze bij de tabouleh om te gebruiken als lepel.

Foul medames
Week de tuinbonen een nachtje in ruim koud water. Kook de tuinbonen in ruim koud (schoon) water in 1-1,5 uur zacht en gaar. De kooktijd is afhankelijk van hoe oud de tuinbonen zijn en hoe lang ze geweekt hebben. Maak de knoflookpuree door het teentje knoflook te pellen. Stamp de knoflook in een vijzel fijn met een beetje zout en de komijnzaadjes. Halveer de citroen en pers uit. Voeg het citroensap en de olie toe en meng goed door. Giet de bonen af en meng,als ze nog warm zijn, met de knoflookpuree. Pureer eventueel grof met een staafmixer.

Garnituur bij de foul medames
Halveer de radijsjes. Snijd de komkommer in plakjes van 1 centimeter dik. Pel de ui en snijd deze in partjes. Brokkel de feta in grove stukken.

Serveer de foul medames met het garnituur, takjes peterselie en het flatbread.

Ingredienten

4
Personen

Tabouleh

  • 2 rijpe tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 1 groene peper
  • 1 bos bladpeterselie
  • 65 g fijne bulghur
  • 1 citroen
  • 3 takjes munt
  • 8 el olijfolie
  • 1 kleine witte kool
  • 2 little gem sla

Foul medames

  • 250 g gedroogde bruine tuinbonen
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 el komijnzaad
  • 1 citroen
  • 8 el olijfolie

Garnituur bij de foul medames

  • 1 bosje radijs
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 100 g feta
  • flatbread

Extra nodig

  • vijzel
  • staafmixer
Mezze: Tabouleh met citroenrasp en foul medames
Geef je waardering
6