Mexicaanse bonensalade in een pot

0
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Bereiding:
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Maak de maïskolven scheen kook ze in de pan met water in circa 20 minuten gaar.
Spoel de bonen af onder de kraan en laat ze goed uitlekken.
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook, komijn- en paprikapoeder circa 2 minuten. Voeg de bonen toe en meng het geheel door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de tomaten in grove stukjes en voeg toe aan de pan met bonen.
Maak de paprika schoon, snijd de paprika’s in blokjes en voeg toe aan de pan.
Halveer de avocado, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in met een mesje en lepel het eruit.
Snijd de maïs van de kolf.
Schenk een scheutje olie in weckpotten, schep de avocado erop en besprenkel mat sap van de citroen en bestrooi met versgemalen peper. Schep het bonenmengsel en de maïs erop.
Garneer met koriander.

Serveren
Serveer de pot zo of keer hem om op een bord.

Ingredienten

4
Personen

Voor de Mexicaanse bonensalade

  • 2 maïskolven
  • 1 blik gemengde bonen (310 gram)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 4 trostomaten
  • 2 rode paprika's
  • 1 rijpe avocado
  • olijfolie extra vierge
  • 1 citroen
  • 1 bosje koriander

Extra nodig

  • 4 weckpotten (om de salade in te serveren)
Geef je waardering
0