Mexicaanse boerenomelet

2
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Vulling maken

Snijd de avocado in kleine blokjes. 

Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd fijn. 

Snijd de tomaat in stukjes. 

Pel en snijd de rode ui fijn. 

Meng de avocado met de bonen, ui, peper en tomaat. 

Verkruimel de feta en schep erdoor. 

Pluk wat korianderblaadjes en schep ze door de vulling.

 

Omelet bakken

 

Breek steeds 2 eieren in een kom en klop ze los met zout, peper en een klein scheutje room of melk. 

Verhit een klontje boter in een koekenpan, giet het eimengsel erin en bak 10 seconden tot het ei op de bodem begint te stollen. 

Schuif het gestolde deel met een spatel of vork naar het midden van de pan. Blijf steeds zo schuiven en schut de pan heen en weer tot de omelet klaar is. Dit duurt 1,5 tot 2 minuten.

 

Omelet vullen

 

Schep de vulling op de omelet en rol hem in de pan helemaal op. 

Kerf hem dan met een scherp mes over de lengte in, zodat de vulling zichtbaar wordt. 

Garneer de omelet met koriander en geef er tortilla’s of een stuk boerenbrood bij. Maak op deze wijze 4 omeletten.

 

Tip: Bonen als ontbijt? Geen probleem in Mexico! Lekker en er wordt ook hier geadviseerd lekker veel peulvruchten te eten. Dus pico bello, dit ontbijt.

 

Ingredienten

4
Personen

Vulling

  • 1 avocado
  • 1 jalapeñopeper
  • 2 tomaten
  • 100 g gekookte zwarte bonen
  • 1 el rode ui
  • 70 g feta
  • 1 bos koriander

Omelet

  • 8 eieren
  • 1 scheut room of melk

Extra nodig

  • volkorentortilla's of boerenbrood
Geef je waardering
2