Mexicaans gevulde aardappels

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180°C.

De aardappels poffen:

  • Was de aardappels goed en prik met een vork rondom gaatjes erin.
  • Leg de aardappel in de magnetron en pof de aardappel circa 4 minuten op 700 watt. Draai ze om en pof ze nog circa 4 minuten.
  • Haal uit de magnetron en pak ze in met aluminiumfolie. Laat circa 10 minuten nagaren.


De aardappels vullen:

  • Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook.
  • Maak de kip schoon en snijd in blokjes.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
  • Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokjes.
  • Verwarm een scheut olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de stukjes kip, paprika en chorizo toe. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Bak op hoog vuur nog circa 10 minuten.
  • Vet een ovenschaal in met olie.
  • Halveer de aardappels en schep het kruim eruit zodat er bakjes ontstaan. Bewaar het kruim. Leg de gehalveerde aardappels in de ovenschaal
  • Voeg het aardappelkruim toe. Roerbak goed door elkaar.
  • Schep dit mengsel in de aardappels en bestrooi met geraspte kaas.
  • Schuif de ovenschaal in de oven en bak nog circa 15 minuten tot de kaas goudbruin en gesmolten is. De broccoli koken:
  • Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes.
  • Kook de broccoli roosjes in een pan met water en zout in circa 3 minuten beetgaar en giet vervolgens af.
     
  • Serveer de taco chips bij het gerecht.

Mexico

Ingredienten

4
Personen

Mexicaans gevulde aardappels

  • 4 middelgrote aardappels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 100 g chorizo
  • zonnebloemolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 600 g broccoli
  • 1 zakje taco chips
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
2