Charmilla
Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in kleine gelijkmatige blokjes. Pel en hak de knoflookteentjes fijn. Pel en snipper de rode ui fijn. Ris en hak de citroentijmblaadjes fijn.
Verwarm een beetje olijfolie in de pan en smoor de ui ongeveer 3 minuten op laag vuur glazig. Voeg de knoflook, paprika’s, citroentijm en specerijen toe en laat 3 minuten op laag vuur garen. Blus af met 50 ml water, laat zachtjes garen en breng op smaak met zout en peper.
Schep de helft van de charmilla in de met bakpapier beklede diepvriesbestendige schaal en vries in.
Snijd de bevroren charmilla in dezelfde lengte en breedte als de merquez worstjes en houd bevroren.
Worstenbroodjes
Verwarm de melk op laag vuur tot ongeveer 40 °C.
Maak een deeg van bloem, droge gist, lauwwarme melk, Turkse yoghurt, zout, suiker en 2 eieren. Voeg als het een mooie, niet te plakkerige deegbal is 100 g van de roomboter toe en meng net zo lang tot de boter opgenomen is.
Laat het deeg afgedekt 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel het deeg in 10 gelijkmatige stukken, rol het deeg uit en plaats een worstje in het midden. Leg hier een bevroren reep charmilla op en pak worst en charmilla in met deeg.
Klop het laatste ei los. Leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met het losgeklopte ei en bak 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de overige boter smelten. Bestrijk de afgebakken broodjes met de gesmolten boter (voor glans en smaak). Verwarm de resterende charmilla in een steelpannetje.
Serveren
Schep een beetje van de warme charmilla op een bord en leg hier een afgebakken worstenbroodje op.
Meld je aan en praat mee