Merluzzo in salsa (kabeljauw in rustieke saus) & insalata grigliata(salade van gegrilde groente)

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Vis
Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Pel en snipper de ui grof. Fruit de ui circa 1 minuut. Voeg de ansjovisfilets en de helft van de wijn toe en laat de ansjovis smelten. Bloem de moten kabeljauw. Bak de moten aan beide kanten circa 2 minuten. Hak de helft van de peterselie. Blus af met wijn en azijn. Voeg de mosterd en peterselie toe en roer goed door. Laat de saus circa 5 minuten inkoken met de deksel op de pan. Garneer de vis voor het serveren met de resterende peterselie.

Groente
Verhit de grillpan. Snijd de courgettes in schuine plakken. Halveer de cocktail trostomaten.
Meng olijfolie, azijn en oregano en eventueel een beetje zout en peper. Doop de gesneden groente in de marinade en gril goudbruin.

Serveer
Druppel de marinade over de gegrilde groente. Snijd de ciabatta in grove plakken en serveer naast de vis.

Ingredienten

4
Personen

Merluzzo in salsa & insalata grigliata

  • olijfolie
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 ui
  • 50 g bloem
  • 4 moten kabeljauw à 150 g
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 takjes peterselie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 tl fijne mosterd
  • 1 ciabatta

Groente

  • 6 mini courgettes (kleinste maat)
  • 250 g cocktail trostomaten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el grof zeezout
  • 1 tl oregano

Extra nodig

  • grillpan
Geef je waardering
1