Merluzzo in agrodolce & Patate Fritte (kabeljauw met ui en verse kruidenfriet)

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Merluzo in agrodolce
Meng een snufje zout met de bloem. Snijd de vis in vieren en wentel door de bloem. Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in een koekenpan en bak de vis circa 2 minuten per kant. Pel en snijd de uien in halve ringen. Haal de gebakken vis uit de pan en fruit de uien, in de pan van de vis, in circa 2 minuten glazig. Voeg wijnazijn, suiker, water en een snufje zout toe en laat circa 10 minuten inkoken. Voeg eventueel een scheutje water toe. Schep de vis terug in de pan en warm circa 1 minuut goed door.

Patate Fritte
Verhit de frituur op 140 ºC. Schil en snijd de aardappels in dunne frieten, spoel goed schoon onder stromend water en dep droog. Bak de frieten circa 2-3 minuten voor en schep ze uit de pan. Verhit de frituur tot 180 º C. Bak de frieten in circa 2-3 minuten goudbruin en gaar. Pel en snijd de knoflook. Ris en hak de rozemarijn en meng de rozemarijn en knoflook met elkaar. Schep de frieten uit de frituur, roer de rozemarijn en knoflook erdoor en bestrooi met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Merluzzo in agrodolce

  • 40 g bloem
  • 4 kabeljauwmoten a 200 gram
  • 2 uien
  • 50 ml water
  • 50 g suiker
  • 100 ml rode wijnazijn
  • 1 bosje peterselie
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie

Patate Fritte

  • 500 g aardappels
  • olijfolie om in te frituren
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • zout
  • versgemalen peper

Salade

  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 rode ui
  • 100 g olijven
  • olijfolie

Extra nodig

  • frituur
Geef je waardering
0