Meloensoepje met ham

10
Makkelijk
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

10 minuten totale tijd

Halveer de meloen en schep met een lepel de pitjes eruit. Steek met een meloenboor (of een lepeltje) 10 bolletjes uit de meloen. Meng de bolletjes met een scheut olijfolie en flink wat versgemalen zwarte peper. Bewaar afgedekt met plasticfolie in de koelkast.

Schraap met een lepel de rest van het vruchtvlees van de meloenschil en schep in een kom. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij de peper in stukjes. Voeg de peper, het sap van een sinaasappel en de Griekse yoghurt toe en pureer met de blender tot een gladde soep. Pluk en snij de basilicum in reepjes. Bak de gedroogde ham in een droge pan krokant en laat iets uitlekken op keukenpapier. Verdeel de meloenbolletjes over glaasjes of borden en giet de soep erover. Garneer met in stukjes gebroken ham, basilicum en een paar druppels olijfolie.

Ingredienten

4
Personen

  • 1 rijpe galiameloen
  • 1 kleine rode peper
  • 1 sinaasappel
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 1 bosje basilicum
  • 50 g gedroogde ham
Geef je waardering
10