Meloenpizza en meloengazpacho

3
Makkelijk
Meloenpizza en meloengazpacho

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Watermeloenpizza met zoete topping
Verwarm de oven voor op 180 °C en rooster de amandelen in circa 8 minuten goudbruin. Snijd de meloen in plakken van circa 2 centimeter dik. Verdeel de plak in gelijke punten. Schil en snijd de banaan en kiwi in stukjes en verdeel over de meloen. Schep de appelstroop in een cornetje en spuit dopjes stroop op het fruit. Verdeel de geschaafde amandelen erover. Rasp de chocolade over de pizza.

Watermeloenpizza met hartige topping
Snijd de meloenplak in gelijke punten. Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer in blokjes. Verdeel de komkommer over de meloen. Verdeel de rauwe ham en de geitenkaas over de meloenpunten. Hak de cashewnoten grof. Verdeel de vijgencompote en cashewnoten over de pizza en garneer met de kervel.

Meloengazpacho
Schil de meloen, haal de zaadjes eruit en snijd in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Pluk de basilicum. Houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Pureer de meloen met de cherrytomaatjes en de basilicum met de staafmixer tot een dunne soep. Breng op smaak met de olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de gazpacho over glazen. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en verdeel over de gazpacho. Snijd de rauwe ham in dunne reepjes en verdeel over de helft van de glaasjes. Verdeel de garnalen over de andere helft. Leg in ieder glaasje een blaadje basilicum.

Ingredienten

6
Personen

Watermeloenpizza met zoete topping

  • 50 g geschaafde amandelen
  • 1 watermeloen
  • 1 banaan
  • 1 kiwi
  • 1 el appelstroop
  • 25 g pure chocolade

Watermeloenpizza met hartige topping

  • 1 plak meloen
  • 0.5 komkommer
  • 100 g rauwe ham
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 100 g vijgencompote
  • 50 g cashewnoten
  • 0.5 bos kervel

Meloengazpacho

  • 400 g meloen
  • 125 g cherrytomaten
  • 0.5 bos basilicum
  • 1 scheutje olijfolie extra vierge
  • 125 ml slagroom
  • 3 plakjes rauwe ham
  • 100 g Hollandse garnalen

Extra nodig

  • bakpapier
  • staafmixer
  • 6 glaasjes met deksel
Meloenpizza en meloengazpacho
Geef je waardering
3