Meer met vis (groentetaartje met kabeljauwfilet op een bedje van flespompoen)

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
1 hour and 25 minutes totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Flespompoen uit de oven

Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen vervolgens in grove stukken en schil de met een dunschiller. Leg de pompoen in een ovenschaal. Pel en hak de knoflook. Voeg de knoflook en de rozemarijn toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Besprenkel met olijfolie. Bak circa 40 minuten in de oven.

Pel en snipper de ui. Snijd de aubergine en de tomaten in blokjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Bak de groente, behalve de bietjes, circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de eieren en de room met een garde in een kommetje. Bestrijk de cupcaketray met behulp van een kwastje met olie. Snijd het bietje in blokjes. Voeg de gebakken groente toe aan het ei-roommengsel en meng als laatste de bietenblokjes erdoor.

Groentetaartjes

Verdeel de groentemassa over de cupcaketray tot een centimeter onder de rand. Schenk een beetje overgebleven ei-roommengsel over de groentemassa tot ze net onder staan. Rol het bladerdeeg nog een beetje uit. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Steek het bladerdeeg uit met de steker en leg op de groentemassa. Bestrijk het bladerdeeg eventueel met het resterende ei-roommengsel. Bak de groentetaartjes in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Kabeljauwfilet

Hak de hazelnoten fijn. Bestrooi beide kanten van de kabeljauwfilets met een beetje zout en versgemalen peper. Paneer de kabeljauwfilets met de hazelnotenkruim. Paneren is het bedekken van voedsel om zo een mooi en krokant korstje te krijgen. Verhit een scheut olijfolie en een klein klontje boter in een koekenpan en bak de vis in circa 4 minuten om en om goudbruin. Laat vervolgens circa 4 minuten in de pan doorgaren met het vuur uit.

Tip: Let bij het omdraaien van de vis erop dat je dat van je af doet. Zo voorkom je dat hete spetters olie en/of boter op jezelf komen.

Aan tafel!

Leg wat van de pompoen in het midden van de borden. Plaats de groentetaartjes erbij en leg de kabeljauwfilets op de bedjes van pompoen.

Tips:

  • Je kunt eventueel nog wat basilicum en rozemarijn over het gerecht verdelen als garnering.
  • Je kunt het overgebleven bladerdeeg prima hergebruiken. Maak er strookjes van en bestrijk ze met ei. Daarna kun je ze naar keuze bestrooien met geraspte kaas, sesamzaad en/of grof zeezout. Dan hoeven ze alleen nog even te bakken in de oven tot ze krokant en goudbruin en gaar zijn.

Ingredienten

4
Personen

Flespompoen uit de oven

  • 1 flespompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • olijfolie

Groentetaartjes

  • 1 ui
  • 1 kleine aubergine
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 1 gekookt bietje
  • 1 pakje bladerdeeg

Kabeljauwfilet

  • 200 g hazelnoten
  • 4 kabeljauwfilets à 140 g zonder huid
  • olijfolie
  • 1 el boter

Klaarzetten

  • snijplank
  • (kinder)koksmes
  • dunschiller
  • ovenschaal
  • pan
  • 2 kommetjes
  • garde
  • kwastje
  • cupcaketray
  • deegroller
  • steker van 8 cm
  • koekenpan
Geef je waardering
3