Voorbereiding
- Schil en snijd de aardappels in gelijke blokjes.
- Pof de rode paprika’s boven de gasvlam, stop ze in een zakje, sluit het zakje af en laat de paprika’s afkoelen.
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Halveer de prei in de lengte, was en snijd de prei in gelijke ringen.
- Pluk en snijd de koriander in reepjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de aardappelen, prei en ui circa 5 minuten.
- Voeg de kerrie, peper en zout toe en leg een deksel op de pan.
- Schep de groente na circa 5 minuten in een kom.
- Schraap met een mesje het vel van de paprika’s. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
- Voeg de paprika’s toe aan het aardappelmengsel en laat het aardappelmengsel afkoelen.
- Kluts de eieren met zout, peper en de koriander en voeg het aardappelmengsel toe. Meng goed door elkaar.
- Maak de pan schoon.
Marokkaanse frittata
- Verwarm een scheutje olie in de schoongemaakte pan.
- Schep het frittatamengsel in de pan en leg een deksel op de pan.
- Gaar de frittata op laag vuur circa 5 minuten.
- Draai de frittata om zodra de onderkant goudbruin is.
- Smeer een bord in met een beetje olie in en leg het bord op de pan. Draai de pan om en schuif de frittata terug in de pan. Bak nog circa 4 minuten. Snijd de frittata in punten.
Komkommersalade
- Pel en snipper de ui.
- Meng de ui, azijn, 1 theelepel peper en 1 theelepel zout in een kom. Schenk al roerend de olie erbij.
- Snijd de komkommers met een kaasschaaf in dunne plakjes.
- Meng de komkommer met de dressing.
- Pluk en snijd de munt fijn.
- Breng de salade op smaak met de munt.
Meld je aan en praat mee