De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

marokkaanse b'stilla

Hoe herken je een goede B'stilla? Knapperig bladerdeeg, geurend naar kaneel en rijkelijk gevuld met kip en amandelen.

Marokkaanse B'stilla

Een recept van

Uit het boek 'Zoete spruiten': Marokkaanse B'stilla. Hoe herken je een goede B'stilla? Knapperig bladerdeeg, geurend naar kaneel en rijkelijk gevuld met kip en amandelen.

Bereidingswijze

  1. Doe de kipfilet met de peterseliestelen, zout, peper en 600 ml water in een pan. Breng het water aan de kook en kook de kip in circa 20 minuten gaar. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook. Verwarm
  2. 2 eetlepels boter in een braadpan en bak de uien en knoflook op heel laag vuur 15 minuten, tot ze zacht en zoet zijn. Pluk het kippenvlees in draadjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.
  3. Voeg het gemberpoeder en de speculaaskruiden toe aan de uien. Bak even en schep dan de kip erdoor. Verwarm en voeg evt. een klein beetje van de kippenbouillon toe, zodat de vulling lekker sappig is (maar niet vloeibaar). Schep de peterselie erdoor en laat afkoelen.
  4. Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan.
  5. Laat de boter smelten. Vet de schaaltjes in. Halveer het deeg als je grote vellen filodeeg hebt. Bestrijk 4 vellen deeg met boter en beleg de schaal- tjes ermee. Laat het deeg eroverheen hangen.
  6. Leg hierop nog 2 met boter bestreken vellen deeg. Schep de vulling op het deeg druk aan, strooi de amandelen erover en vouw het overhangende deeg over de vulling heen. Bestrijk met boter en bak de pasteitjes 20 minuten in de oven. Haal ze uit de schaaltjes en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak nog 10 minuten in de oven, zodat ze aan alle kanten goudbruin en knapperig zijn.
  7. Laat heel even afkoelen. Knip uit het midden van 1 vel papier een stervorm en uit de andere een maanvorm. Bestrooi de pasteitjes met poedersuiker. Leg het papier met de ster of maan in het midden op het pasteitje en strooi hierin de kaneel. Zo heb je een wit pasteitje met een bruine maan of ster.

Kinderen en eten, het blijft lastig zodra het geen pannenkoeken zijn of patat is. In Zoete Spruiten komen verschillende kinderen aan het woord en geven ze hun ongezouten mening over ingrediënten die de meeste kinderen niet lekker vinden, zoals witlof, spruitjes, vis en kaas. En wie krijgt die mening beter boven tafel dan Jochem van Gelder?

Jochem draagt de ongezouten mening van de kinderen door aan 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting! Roberta weet dus als geen ander hoe het is om voor kinderen te koken en elke aflevering bedenkt ze dan ook een oplossing voor het probleem: van een originele manier om te presenteren tot groenteburgers, en van pasta met spruitjes tot kaaswafeltjes. Ze kookt het traditionele gerecht op een andere manier, geeft tips hoe je lekkere kidsproof gerechten maakt en wat hierbij helpt.

De kids gaan samen met Roberta & Jochem aan tafel en vellen vervolgens hun oordeel over het “nieuwe” gerecht. Of ze enthousiast zijn zie je elke week in Zoete Spruiten.

Benieuwd naar de recepten? Je vindt ze hier!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker