Mangokip met Bombay aardappels

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bombay aardappels

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Was en boen de aardappels schoon en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in circa 8 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pel en snijd de ui grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook, peper, kerriepoeder en de komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg de aardappels toe en bak circa 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten. Schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat circa 4 minuten pruttelen. Pluk en snijd de blaadjes koriander fijn en meng door de aardappels. Breng eventueel op smaak met een beetje zout.

Gele bloemkool

Breng een pan met water, kurkuma en een beetje zout aan de kook.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten gaar.

Mangokip

Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kipfilet in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de mango toe aan de pan en bak circa 3 minuten mee. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Bombay aardappels

  • 800 g kruimige aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml water
  • 0.5 bosje koriander

Gele bloemkool

  • 1 bloemkool
  • 2 tl kurkuma

Mangokip

  • 400 g kipfilet
  • 1 rijpe mango
Geef je waardering
2