Mangoloempia’s

5
Gemiddeld
Mangoloempia’s

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Banketbakkersroom 
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.

Splits de eieren en roer de dooiers met de rest van de suiker los. Roer de bloem erdoor. Meng een scheutje van de kokende melk door het eimengsel, schenk het geheel terug in de pan en roer weer goed door.

Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar in circa 5 minuten op laag vuur. Laat de banketbakkersroom in een spuitzak afkoelen.

Chili-mangosaus
Breng de room met het mangosap, de sambal en een eetlepel suiker aan de kook. Splits de eieren. Roer de overige suiker glad met de eidooiers. Schenk al roerend het hete mengsel bij de eidooiers.

Schenk alles terug in de pan en gaar dit circa 3 minuten op laag vuur. De saus is goed als de deze aan de spatel blijft hangen.

Mango loempia’s
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breek of hak de reep chocolade in stukjes.

Leg een loempiavel uit op het aanrecht en bestrijk de zijkanten met water. Spuit in het midden enkele banen banketbakkersroom. Verdeel hier wat mango en witte chocolade over en vouw het vel dicht tot een loempia. Vouw er nog een vel over. Verhit olie in de frituur en bak de loempia in circa 3 minuten goudbruin. Bestrooi de loempia’s met poedersuiker en serveer met de saus.

Ingredienten

4
Personen

Banketbakkersroom

  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk
  • 150 g suiker
  • 4 eieren
  • 2 el bloem

Chili-mangosaus

  • 175 ml room
  • 75 ml mangosap
  • 1 tl sambal
  • 50 g suiker
  • 3 eieren

Vulling

  • 1 mango
  • 1 reep witte chocolade
  • 10 loempiavellen

Extra nodig

  • spuitzak
  • poedersuiker om mee te bestrooien
  • olie om in te frituren
Mangoloempia’s
Geef je waardering
5