Mama’s ballen met mosterd-olijfoliesaus en truffelmayonaise

7
Makkelijk

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Gehaktballen

  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Plet de pijnboompitten.
  • Meng in de kom de gehakt, ui, zongedroogde tomaat, paneermeel, pijnboompitten, sambal, ketjap en het ei. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Vorm een gehaktbal. Druk het blokje kaas in het gehakt en rol weer tot een bal.
  • Rol de bal door het paneermeel.
  • Verhit boter in een pan en bak de gehaktballen rondom aan. Zet het vuur zacht en laat in circa 20 minuten gaar sudderen.

Mosterd-olijfoliesaus

  • Klop in een kom de mosterd met de olijfolie en suiker tot een saus.

Truffelmayonaise


  • Roer de eidooier met azijn, mosterd en citroensap glad.
  • Schenk druppelsgewijs de olie erbij en klop tot een egale mayonaise. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Roer mayonaise, zure room en truffelpuree door elkaar.

Serveren

  • Halveer de gehaktballen.
  • Snijd de witte puntjes door midden. Verhit een beetje bakjus in de pan en bak de witte puntjes kort goudbruin.
  • Hak de bieslook fijn.
  • Besmeer het broodje met de mosterd olijfsaus.
  • Beleg met de gehaktbal. Garneer met de bieslook.

Ingredienten

4
Personen

Gehaktballen

  • 1 ui
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 4 el pijnboompitten
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 2 el paneermeel
  • 2 tl sambal
  • 1 el ketjap
  • 1 ei
  • 4 blokjes jong belegen kaas
  • 1 el boter
  • 2 el mosterd

Mosterd-olijfoliesaus

  • 4 el grove mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl suiker

Serveren

  • 4 witte puntjes
  • 1 bos bieslook

Truffelmayonaise

  • 1 eidooier
  • 1 el azijn
  • 1 el mosterd
  • 1 el citroensap
  • 3 dl zonnebloemolie
  • 1 el zure room
  • 0.5 el truffelpuree
Geef je waardering
7