Makreelsalade met feta

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Verwarm je oven voor op 200 graden. Pof de paprika's in de oven tot ze zwart zien. Leg in een kom en dek af met vershoudfolie. Laat minstens een kwartier zo staan.

Grill of bak de makreel in een pan met een flinke scheut olie zodat de huid niet gaat vastplakken. Bak de makreel eerst twee minuten op de huidkant en dan nog een minuut op de andere kant. Knijp een partje citroen er boven uit.

Haal de velletjes van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in plakjes. Maak een dressing van de geraspte appel, olijfolie, citroensap, sjalot, dille, en stukjes komkommer.

Leg de sla op het bord, doe de dressing erover en leg hier de paprika en krokant gebakken makreel op. Rasp hier de bevroren feta overheen.

Ingredienten

2
Personen

Voor de makreelsalade

  • 0.5kropbotersla
  • 2rode paprika's
  • 0.25komkommer, in fijne stukjes gesneden
  • 4takjesdille
  • 1appel
  • 1citroen
  • 3elolijfolie
  • 50gFeta (bevroren
  • 2Makreelfilets (vers)
Geef je waardering
0