Maïs-ananasspiezen

5
Makkelijk
Maïs-ananasspiezen

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Notenrijst

  • Verhit een pan water met een beetje zout.
  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Voeg de laatste minuut de doperwten toe.
  • Giet de rijst af en meng de cashewnoten erdoor.

Maïs-ananasspiezen

  • Wel de satéprikkers in water.
  • Verhit een pan water met een beetje zout.
  • Maak de maïskolven schoon, snijd in 5 stukken en kook circa 10 minuten.
  • Schil en snijd de ananas in grove stukken.
  • Prik om en om een stuk ananas en maïs aan een spies. Maak acht spiezen.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrooi de spiezen met wat zout en versgemalen peper. Bestrijk met een beetje olijfolie en gril de spiezen om en om circa 2 minuten. 

Barbecuesaus

  • Verhit een scheutje olie in een pan.
  • Fruit de ras el hanout en het paprikapoeder.Voeg de tomatenpuree en bruine basterdsuiker toe en bak circa 2 minuten. Blus de tomatenpuree af met de balsamicoazijn.
  • Voeg een klein scheutje water toe en laat circa 3 minuten koken tot een stroperige saus. Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper.
  • Lak de spiezen na het grillen een paar keer met de saus terwijl de grillpan op laag vuur staat.

Serveren

  • Verdeel de notenrijst met doperwten over borden. Leg de spiezen erbij en lepel er wat extra barbecuesaus overheen.

Ingredienten

4
Personen

Notenrijst

  • 250 g notenrijst
  • 150 g cashewnoten
  • 200 g diepvriesdoperwten

Maïs-ananasspiezen

  • 4 maïskolven
  • 1 ananas
  • olijfolie om in te bakken

Barbecuesaus

  • 2 el ras el hanout
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 50 ml balsamico azijn
  • 1 citroen
  • 50 ml water

Extra nodig

  • satéprikkers
  • rasp
Maïs-ananasspiezen
Geef je waardering
5