Estée Strooker

Ingredienten

1
Personen

Voor de madiwodo quiche

  • 2 plakken ontbijtspek
  • 2 grote handen restjes groenten (bijvoorbeeld broccoli, tomaat, bloemkool, spinazie, prei etc.)
  • 3 eieren
  • 0.5 tl venkelzaad
  • 0.5 tl paprikapoeder

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Verwarm je oven voor op 200 graden. Vouw een flink stuk aluminiumfolie dubbel en verdeel dit over het grillrooster uit je oven. Duw steeds ongeveer 2 centimeter naar beneden, zodat er golven ontstaan. Leg het rek op een bakplaat en verdeel de plakken ontbijtspek over de golven. Rooster het spek in ongeveer 10 minuten krokant in de oven.

Pak een nieuw stuk aluminiumfolie, vouw in de lengte twee keer dubbel en vorm hiermee een hart. Leg deze in een met olie besprenkelde pan of op een bakplaat. Verdeel de specerijen binnen de vorm en rooster kort. Voeg de groenten toe en breek hierboven de eieren. Bak de 'quiche' in de vorm op laag vuur.

Leg het gerecht op een bord en verwijder de folie. Serveer de madiwodo 'quiche' met de rucola en het spek.

Geef je waardering

26
Madiwodo quiche (ei met restjes groenten en ontbijtspek)