Macaronitaart met tonijn en wortelsalade

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur en 20 minuten totale tijd

Macaronitaart 
Verwarm de oven voor op 175 °C. Kook de macaroni gaar volgens de bereidingswijze. Laat de tonijn uitlekken. Breng water met suiker aan de kook en kook de maïs in circa 20 minuten gaar. Laat de mais afkoelen en snijd de korrels van de kolf. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de ham in blokjes en rasp de kaas. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika, knoflook, pruimen, olijven en tomaat in stukjes. Verhit olie en boter in een pan. Fruit de ui, knoflook en tomaat. Voeg de specerijen en piccalilly al roerende toe. Voeg de ham, paprika, rozijnen, doperwten, olijven en de tonijn toe en roer het goed door. Haal de pan van het vuur. Voeg de macaroni en al roerende de helft van de kaas toe. Kluts het ei en roer het ei met een klein beetje kaas door de macaroni. Schep de macaroni in een ovenschaal en strooi het laatste beetje kaas erover. Dek de macaronischotel af met aluminiumfolie en bak hem in de oven circa 40 minuten. Verwijder na 20 minuten het aluminiumfolie. 

Salade
Rasp de wortel en de kokos. Schil de ananas, verwijder de kern en snijd de helft van de ananas in blokjes. Snijd de peper fijn. Meng de wortels, ananas en kokos. Breng op smaak met zout en peper. Roer de honing, azijn en olie door elkaar. Meng de dressing door de salade en garneer de salade met de rode peper. Serveer de salade bij de macaronitaart.

Ingredienten

4
Personen

Macaronitaart

  • 1 kg macaroni
  • 3 blikjes tonijn
  • 2 el suiker
  • 2 maïskolven
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g ham
  • 350 g belegen kaas
  • 1 rode paprika
  • 6 pitloze gedroogde pruimen
  • 6 groene olijven
  • 1 tomaat
  • olie
  • boter
  • 1 tl kerriepoeder
  • 0.5 tl nootmuskaatpoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 1 el picalilly
  • 50 g rozijnen
  • 300 g doperwten
  • 1 ei

Macaronitaart

  • 250 g wortels
  • 50 g kokos
  • 1 ananas
  • 1 rode peper
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 el honing
  • 2 el appelazijn
  • 2 el olijfolie

Extra nodig

  • aluminiumfolie
Geef je waardering
5