Macaronicake

12
Makkelijk

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing en spoel de macaroni koud.

Macaronicake

  • Vet de cakevorm in met boter en bestrooi met paneermeel zodat er in de hele cakevorm een laagje paneermeel zit.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur circa 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  • Meng de eieren, room en de helft van de geraspte kaas met elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de champignons en de macaroni toe en meng goed door.
  • Schep het mengsel voorzichtig in de cakevorm en druk goed aan.
  • Bestrooi met de overgebleven kaas en bak circa 40 minuten in de oven.

Salade

  • Halveer de cherrytomaten.
  • Pel en snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Meng in een kom de tomaten, ui en paprika en verkruimel de geitenkaas erover.
  • Breng op smaak met een scheut olijfolie, zout en peper.
  • Snijd de basilicum fijn en bestrooi de salade met basilicum en besprenkel met azijn.

Ingredienten

4
Personen

Macaronicake

  • 350 g macaroni
  • 1 klontje boter
  • paneermeel
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren
  • 130 ml kookroom
  • 150 g geraspte kaas
  • zout
  • versgemalen peper

Salade

  • 250 cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 100 g geitenkaas
  • olijfolie extra vierge
  • 0.5 bosje basilicum
  • 1 el azijn

Extra nodig:

  • cakevorm
Geef je waardering
12