Mac & cheese met coleslaw (macaroni met kaas en koolsalade)

168
Makkelijk
Mac & cheese met coleslaw (macaroni met kaas en koolsalade)

Bereidingswijze

40 minuten kooktijd
1 uur totale tijd

Verwarm de oven voor op 160 ºC.

Breng een pan met water aan de kook.

Cheddarsaus

Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een pan. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut door met een houten pollepel tot je een roux hebt. Laat de bloem circa 1 minuut garen. De roux is gaar zodra hij vet loslaat. Schenk rustig de melk er al roerend met een garde bij. Blijf roeren tot een gladde (bechamel)saus ontstaat. Als je te snel de melk erbij schenkt, krijg je klontjes. Laat circa 10 minuten zachtjes koken, maar blijf continu roeren. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer voorzichtig twee derde van de cheddar kaas door de saus tot de kaas is opgelost.

Mac en cheese

Meng de macaroni door de saus en schep in een ovenschaal. Bestrooi met de resterende cheddar kaas. Bak de “Mac en cheese” circa 20 minuten in de oven.

Coleslaw

Snijd de spitskool in de lengte in vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool heel fijn. Schil en rasp de winterwortel. Snijd de bleekselderij fijn. Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Aan tafel!

Verdeel de “Mac en cheese” over borden en zet de coleslaw in een kom erbij op tafel.

Ingredienten

4
Personen

Mac & cheese

  • 400 g macaroni
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • 175 g geraspte cheddar kaas

Coleslaw

  • 1 kleine spitskool
  • 1 winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el rozijnen
  • 3 el mayonaise
  • 1 el witte wijnazijn

Klaarzetten

  • pan
  • vergiet
  • snijplank
  • (kinder)koksmes
  • pan
  • houten pollepel
  • garde
  • ovenschaal
  • dunschiller
  • rasp
  • kom
Mac & cheese met coleslaw (macaroni met kaas en koolsalade)
Geef je waardering
168