Maaltijdsalade met zelfgemaakte croutons

11
Makkelijk
Maaltijdsalade met zelfgemaakte croutons

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 10 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water en pel de eieren.

Croutons

Verhit olie in een pan.

Snijd het brood in blokjes van ca 1-2 centimeter.

Bak het brood met de ongepelde knoflook in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Schud de croutons af en toe om zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met olie.

Laat de croutons en knoflook uitlekken op een bord met keukenpapier.

Maaltijdsalade

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in circa 2 minuten goudbruin.

Pel en snijd het gebakken teentje knoflook fijn. Halveer de citroen.

Meng voor de dressing de knoflook, sap van de citroen en 4 eetlepels vierge olijfolie.

Laat de witte bonen uitlekken op een zeef.

Meng in een kom de bonen met de doperwten. Breng op smaak met zout en peper.

Pel en snijd de ui in dunne halve ringen.

Laat de olijven uitlekken en meng de olijven en ui door de bonensalade.

Roer de tonijn los met de yoghurt en meng door de bonensalade.

Halveer de cherrytomaten

Snijd de eieren in partjes.

Maak de slabladeren los. Was ze goed, laat uitlekken en dep ze droog.

 

Leg de slabladeren in op een grote schaal, schenk een deel van de dressing erover en verdeel de bonensalade erover.

Garneer met de croutons, ei, pijnboompitten, cherrytomaten en de rest van de dressing.

Ingredienten

4
Personen

Maaltijdsalade met zelfgemaakte croutons

  • 4 eieren
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 sneetjes bruinbrood
  • 1 teentjes knoflook
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 500 g witte bonen uit pot
  • 200 g doperwten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 rode ui
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 200 g tonijn uit blik
  • 100 ml magere yoghurt
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 kropsla
Maaltijdsalade met zelfgemaakte croutons
Geef je waardering
11