Maaltijdsalade met spinazie, mango en balsamico azijn en een geitenkaasbroodje

14
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pureer voor het geitenkaasbroodje de geitenkaas, crème fraîche en de honing in het staafmixerbakje tot het glad en smeerbaar is. Breng op smaak met versgemalen peper. Halveer het stokbrood in de lengte. Besmeer het stokbrood met de geitenkaas en bak circa 8 minuten in de oven.

Pel en snijd de knoflook fijn. Rooster de walnoten circa 3 minuten in een hete pan. Voeg een scheutje olijfolie en de knoflook toe en bak circa twee minuten mee. Voeg de spinazie toe en bak mee tot de spinazie een beetje geslonken is. Snijd de komkommer in blokjes.

Halveer de cherrytomaten. Schil de mango en snijd van de pit af in plakjes. Pluk de lollo rosso. Meng de spinazie, walnoten, cherrytomaten, komkommer, lollo rosso, mango, balsamicoazijn en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Strooi de tuinkers over het geitenkaasbrood.

Serveren
Schep de mango-maaltijdsalade op borden en leg het geitenkaasbrood erbij

Ingredienten

4
Personen

Voor het geitenkaasbroodje

  • 200 g zachte geitenkaas
  • 120 ml crème fraîche
  • 1 el honing
  • 1 meergranen (of volkoren) stokbrood

Voor de salade

  • 2 teentjes knoflook
  • 75 g walnoten
  • olijfolie om in te bakken
  • 150 g verse spinazie
  • 1 komkommer
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 mango
  • 1 krop sla (lollo rosso)
  • 50 ml balsamicoazijn
  • extra vierge olijfolie
  • 1 bakje tuinkers
Geef je waardering
14