De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Maaltijdsalade met spinazie, mango en balsamico azijn en een geitenkaasbroodje

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pureer voor het geitenkaasbroodje de geitenkaas, crème fraîche en de honing in het staafmixerbakje tot het glad en smeerbaar is. Breng op smaak met versgemalen peper. Halveer het stokbrood in de lengte. Besmeer het stokbrood met de geitenkaas en bak circa 8 minuten in de oven.

30 MIN
Maaltijdsalade met spinazie, mango en balsamico azijn en een geitenkaasbroodje
Danny Jansen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pureer voor het geitenkaasbroodje de geitenkaas, crème fraîche en de honing in het staafmixerbakje tot het glad en smeerbaar is. Breng op smaak met versgemalen peper. Halveer het stokbrood in de lengte. Besmeer het stokbrood met de geitenkaas en bak circa 8 minuten in de oven.

Pel en snijd de knoflook fijn. Rooster de walnoten circa 3 minuten in een hete pan. Voeg een scheutje olijfolie en de knoflook toe en bak circa twee minuten mee. Voeg de spinazie toe en bak mee tot de spinazie een beetje geslonken is. Snijd de komkommer in blokjes.

Halveer de cherrytomaten. Schil de mango en snijd van de pit af in plakjes. Pluk de lollo rosso. Meng de spinazie, walnoten, cherrytomaten, komkommer, lollo rosso, mango, balsamicoazijn en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Strooi de tuinkers over het geitenkaasbrood.

Serveren
Schep de mango-maaltijdsalade op borden en leg het geitenkaasbrood erbij

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker