Maaltijdsalade met gerookte forel

9
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Maaltijdsalade met gerookte forel

  • Boen en halveer de krieltjes. Breng in een pan met water en een beetje zout de krieltjes aan de kook. Kook de krieltjes in circa 10 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken op bordje met keukenpapier.
  • Breng een pannetje water aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel koud. Pel de eieren en druk de eieren door een draadspaan.
  • Snijd de venkelknollen in vieren, verwijder de kernen en snijd de venkelknollen in gelijke dunne plakjes.
  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pitten en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de augurken in blokjes.
  • Was en pluk de krop frisée sla.
  • Snijd/scheur de forel in gelijke stukjes.
  • Meng in een grote kom de crème fraîche, honing, halvanaise, eieren, venkel, avocado’s, frisée, augurken en forel door de sla.

Serveren

  • Verdeel de krieltjes over borden. Leg de salade op de krieltjes.

Ingredienten

4
Personen

Maaltijdsalade met gerookte forel

  • 600 g krieltjes
  • 4 eieren
  • 2 venkelknollen
  • 2 avocado's
  • 4 augurken
  • 1 krop frisee sla
  • 250 g gerookte forelfilet
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 el honing
  • 1 el halvanaise

Extra nodig:

  • keukenpapier
Geef je waardering
9