Linzensalade met honing-cashewnotengeitenkaas

0
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Honing-cashewnotengeitenkaas

  • Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  • Hak de cashewnoten grof.
  • Verdeel de plakken geitenkaas over een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de grof gehakte cashewnoten eroverheen en lepel de honing eroverheen. Rooster de geitenkaas circa 8 minuten in de oven tot de kaas zacht is.

 Linzensalade

  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Snijd de radijsjes in plakjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de gepofte gele paprika’s in reepjes.
  • Halveer de citroen.
  • Giet de linzen af en spoel ze af onder de kraan.
  • Meng in een grote kom de mosterd, honing, het sap van de citroen, een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerende met een garde de zonnebloemolie erbij.
  • Roer de cherrytomaatjes, radijsjes, bosui, gepofte gele paprika’s en de linzen door de dressing.
  • Snijd/knip de tuinkers los.

Serveren

  • Verdeel de linzensalade over borden. Leg de plakken honing-cashewnotengeitenkaas op de linzensalade en strooi de tuinkers eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Honing-cashewnotengeitenkaas

  • 100 g cashewnoten
  • 300 g zachte geitenkaas
  • 2 el honing

Linzensalade

  • 250 g cherrytomaatjes
  • 250 g radijsjes
  • 1 bosje bosui
  • 295 g gepofte gele paprika's
  • 1 citroen
  • 600 g linzen uit pot
  • 1 el gladde mosterd
  • 1 el honing
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 1 bakje tuinkers

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
0