Libanese dadelkoekjes

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

75 minuten kooktijd
135 minuten totale tijd

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de arachideolie, oranjebloesemwater, eidooier en water door elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, pak in plasticfolie en laat het deeg circa 1 uur opstijven in de koelkast.

Vulling
Snijd de dadels en amandelen fijn. Meng met de pistachepitten, arachideolie, kaneelpoeder, kardemompoeder, oranjebloesemwater en de honing.

Dadelkoekjes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot circa 3 millimeter dik. Steek uit met een kartelsteker. Meng de ei en room. Bestrijk de deegplakjes met het ei-roomstrijksel. Schep een eetlepel vulling in het midden van het plakje. Vouw de kantjes tegen elkaar en druk de randjes goed aan. Zet de koekjes met de randjes naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik kleine gaatjes in het deeg om de stoom te laten ontsnappen en bestrijk met ei-roommengsel. Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. 

Ingredienten

24
Porties

Deeg

  • 250 g bloem
  • 40 g arachideolie
  • 1 el oranjebloesemwater
  • 1 eidooier
  • 70 ml water

Vulling

  • 200 g gedroogde dadels zonder pit
  • 20 g amandelen
  • 20 g pistachepitten
  • 2 el arachideolie
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 1 mespuntje kardemompoeder
  • 2 tl oranjebloesemwater
  • 2 tl honing

Extra nodig

  • bloem om te bestuiven
  • 1 ei
  • 1 scheut room
  • deegroller
  • kartelsteker van circa 9 cm
  • bakpapier
Geef je waardering
0