Lemper manis

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Plakrijst
Breng de dessertrijst in de melk met een klontje boter aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg samen met het kaneelstokje en de steranijs toe. Halveer de sinaasappel en citroen en knijp uit boven de pan. Kook tot de rijst circa 12 minuten tot deze gaar is. Roer de poedersuiker erdoor.
Week de gelatine in ruim koud water. Verwijder de steranijs, kaneel en vanillestokje. Knijp de gelatine goed uit en roer door de gare rijstmassa. Laat circa 5 minuten afkoelen.

Tropische vulling
Schil de ananas en mango. Pel en ontpit de lychees. Snijd de ananas, mango en lychees in kleine blokjes. Breng 100 gram ananas, 100 gram mango en 4 lychees met de helft van het water aan de kook. Roer het aardappelzetmeel aan met de rest van het water. Voeg toe aan de vulling en laat circa 1 minuut doorkoken. Schep de vulling in een spuitzak.

Lemper
Scheur aluminiumfolie tot stukken van 20x20 centimeter. Schep enkele lepels rijst op het aluminiumfolie, leg hier een stuk plasticfolie op en druk plat tot een vlak van circa 10 x 15 centimeter. Verwijder het plasticfolie en spuit wat vulling in het midden van de rijst. Rol op als een toffee en laat in circa 30 minuten opstijven in de koelkast Verwarm de lemper voor serveren in de oven op 150 ºC.

Fruit
Snijd voor de marinade de dragon fijn en meng met de gembersiroop. Meng de rest van het fruit met de marinade en serveer bij de lemper manis.

Ingredienten

8
Personen

Plakrijst

  • 100 g dessertrijst
  • 1 l melk
  • boter
  • 1 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 2 el poedersuiker
  • 1 blaadje gelatine

Tropische vulling

  • 1 ananas
  • 1 mango
  • 10 lychees
  • 4 el water
  • 1 el aardappelzetmeel

Fruitmarinade

  • 1 bosje dragon
  • 200 ml gembersiroop

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • plasticfolie
Geef je waardering
1