Lemon fleurtjes

2
Makkelijk
Lemon fleurtjes

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
3 uur en 45 minuten totale tijd

Harde wenerdeeg

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de roomboter, suiker en het ei met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot circa 5 millimeter dik. Steek er bloemen uit met de bloemsteker en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bodems in circa 11 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en bestuif met poedersuiker.

Lemon curd

Week de gelatine in koud water. Roer de eieren met de suiker los. Rasp de schil van de citroenen en voeg toe aan het eimengsel. Halveer de citroenen, pers het sap eruit en meng door de eieren. Gaar het mengsel au bain-marie zonder te koken tot de lemon curd vladikte heeft. Voeg de boter toe en roer goed door. Voeg de gelatine toe en roer goed door. Giet de lemon curd in de flexibele vormen en laat ze circa 3 uur opstijven in de koelkast. Verdeel de lemon curd over de bodems.

Ingredienten

15
Personen

Harde wenerdeeg

  • 225 g bloem
  • 150 g roomboter
  • 75 g suiker
  • 1 ei

Lemon curd

  • 2 blaadjes gelatine
  • 3 eieren
  • 150 g suiker
  • 2 citroenen
  • 60 g roomboter

Extra nodig

  • plasticfolie
  • bakpapier
  • 1 flexibele mat met vormpjes van 2 cm doorsnede
  • bloemensteker
  • poedersuiker om te bestuiven
Lemon fleurtjes
Geef je waardering
2