Lauwwarme salade met mul, little gem & spekjesvinaigrette

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Mulfilets
Verwijder de graten van de mulfilets. Verhit olie en boter en bak de filets in circa 3 minuten op de huidkant goudbruin. Bestrooi met zout en peper en houd de filets warm onder aluminiumfolie.


Vinaigrette
Pel en snipper de sjalot. Snijd het ontbijtspek in dunne reepjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de sjalot. Voeg het spek toe en bak kort mee. Blus af met de azijn en voeg de olie toe. Breng het geheel op smaak met peper.

Chips
Verwarm de frituur voor op 150 ºC. Schil de pastinaak. Maak dunne repen met de dunschiller en frituur ze goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout.

Salade
Halveer de sla. Zorg ervoor dat de bladeren aan elkaar blijven zitten. Verhit olie in een koekenpan en bak de sla circa 2 minuten op de platte kant. Breng op smaak met peper en voeg een klontje boter toe. Voeg de shiitakes en de kappertjes toe en bak circa 2 minuten mee. Blus af met de sinaasappellikeur.

Serveren
Verwarm indien nodig de vis nog even in de oven tot deze lauwwarm is. Serveer de gegrilde little gem op een warm bord met de gebakken shiitakes. Verdeel de mulfiltet over de borden en schep de spekjesvinaigrette erover.

Garneer met gefrituurde pastinaak.

Ingredienten

4
Personen

Mulfilets

  • 8 mulfilets
  • olijfolie
  • 1 el boter

Vinaigrette

  • 1 sjalot
  • 75 g ontbijtspek
  • 1 el balsamicoazijn
  • 150 ml olijfolie

Chips

  • 2 pastinaken

Salade

  • 4 little gem
  • 1 klontje boter
  • 200 g shii-takes
  • 1 el kappertjes
  • 20 ml sinaasappellikeur

Extra nodig

  • frituurpan
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
0