De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

la tartiflette met groene kool-kappertjessalade

Nog geen eetplannen voor vanavond? Deze la tartiflette met groene kool-kappertjessalade is een aanrader!

30 MIN
La tartiflette met groene kool-kappertjessalade

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 210˚C. Breng een pan water met wat zout aan de kook.

2. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze beetgaar in het kokende water.

3. Pel intussen de uien en snijd ze in ringen of plakjes (evt. met behulp van de keukenmachine). Pel en snijd de knoflook.

4. Verhit 2-3 el olijfolie in een gietijzeren pan en bak de uien met de rozemarijn en tijm in 5-8 minuten lekker zacht. Breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat.

5. Draai het vuur uit. Voeg de aardappelen toe en meng met de uien. Schenk de room erover. (je kan het gerecht ook in een ovenschaal bereiden).

6. Snijd de reblochon in plakken en verdeel over het gerecht. Plaats in de oven en bak 10 minuten, tot de kaas mooi gegratineerd is.

7. Snijd, terwijl la tartiflette in de oven staat, de kool in reepjes. Maak aan met de azijn, 4-5 el olijfolie en honing. Meng met de kappertjes.

8. Haal la tartiflette uit de oven en geef de groene kool-kappertjessalade erbij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag? >

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker