Kruidige inktvis

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Kruidige inktvis 
Snijd de citroenen in partjes. Snijd 2 teentjes knoflook grof. Leg de pulpo in een pan. Schenk er zoveel koud water bij zodat de pulpo onder staat en voeg citroenen en knoflook toe. Kook de pulpo op laag vuur in circa 2 uur botermals en gaar en laat de pulpo in het vocht afkoelen. Pluk en snijd de koriander en peterselie grof en pel de resterende knoflook. Vijzel de komijn, knoflook, kruiden, paprikapoeder en zout tot een dikke pasta en roer de olie erdoor. Laat de pulpo uitlekken, snijd hem in stukjes en meng de kruidenpasta erdoor.

Verse ricotta met gemarineerde venkel
Vijzel het venkelzaad met zeezout zo fijn mogelijk en meng er olijfolie door. Snijd of schaaf de venkel, het liefst op een mandoline, in zo dun mogelijke plakjes en bewaar het groen. Marineer de venkel in de helft van de venkelolie. Verhit een laagje olie in een koekenpan en frituur de kappertjes knapperig en lichtbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de gemarineerde venkel en ricotta over borden, besprenkel met venkelolie en bestrooi met venkelgroen en de gefrituurde kappertjes. Serveer met vers geroosterd dungesneden brood en de kruidige pulpo.

Ingredienten

4
Personen

Kruidige inktvis

  • 2 citroenen
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 grote schoongemaakte pulpo (inktvis)
  • 0.5 bosje koriander
  • 0.5 bosje peterselie
  • 2 el komijnzaad
  • 2 el pittig paprikapoeder
  • zout
  • 400 ml olijfolie

Verse ricotto met gemarineerde venkel

  • 2 el venkelzaad
  • 2 tl zeezout
  • 300 ml olijfolie
  • 1 venkel met groen
  • olie om te frituren
  • 2 el gezouten kappertjes
  • verse ricotta
  • brood
Geef je waardering
6