Kruidige chorba met Tunesische salade

14
Gemiddeld
Kruidige chorba met Tunesische salade

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Chorba
Snijd het vlees in stukken. Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij fijn. Verhit een scheut olie in een pan en bak het vlees, de uien, knoflook, bleekselderij, tomatenpuree, karwijzaad, korianderzaad en paprikapoeder circa 7 minuten op laag vuur. Voeg de kikkererwten en harissa toe en blus af met het water. Kook de soep op laag vuur circa 30 minuten. Voeg de pasta toe en kook circa 10 minuten mee. Schep de chorba in borden en serveer met een scheut olijfolie, een partje citroen en de fijngehakte koriander.

Salade
Kook de eieren in circa 6 minuten zacht. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Pel de knoflook. Snijd de peterselie, lente-ui, tomaten, knoflook en de eieren fijn. Breng op smaak met harissa, olijfolie, een beetje zout, versgemalen peper en azijn.

Ingredienten

4
Personen

Chorba

  • 200 g lamsschouder
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 tl karwijzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 el zoet paprikapoeder
  • 2 el harissa
  • 200 g gedroogde geweekte kikkererwten
  • 1250 ml water
  • zout
  • 100 g vogeltongpasta
  • 1 citroen
  • 0.5 bos koriander

Salade

  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bos peterselie
  • 2 bosjes lente-uitjes
  • 2 tomaten
  • 1 el harissa
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 el olijfolie
  • 1 el azijn
Kruidige chorba met Tunesische salade
Geef je waardering
14