Kruidenrijst met tomaat

15
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst

Breng in een pan de rijst met twee delen water en een snufje zout aan de kook. Kook de rijst met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar en spoel koud.

Tomaten ontvellen

Breng een pan met ruim water aan de kook.

Snijd het velletje van de tomaten aan de onderkant kruislings in. Blancheer de tomaten circa 15 seconden in het kokende water. Spoel ze daarna direct af met ijskoud water.

Pel de tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder de zaadlijsten, maar bewaar ze wel.

Dressing

Pel en snijd de knoflook en de sjalotjes in grove stukken.

Breek de steeltjes van de kruiden en doe de blaadjes bij de rijstsalade.

Mix de knoflook, sjalot, de kruidensteeltjes en de zaadlijsten van de tomaten in het staafmixerbakje tot een gladde dressing.

Breng de dressing op smaak met versgemalen peper.

 Rijstsalade

Doe een flinke scheut olijfolie , witte wijnazijn en honing op een bord

Breng op smaak met zout en versgemalen peper

Voeg de gesneden tomaten toe

Meng de rijst met de tomatenpartjes, kruiden en de dressing.

Snijd de oude kaas in grove stukken en brokkel over de salade. 

Ingredienten

4
Personen

Rijstsalade

  • 1 pak noten- of granenrijst (circa 250 g)
  • 200 g rijpe trostomaten
  • 200 g oude kaas

Dressing

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 0.5 bosje dille
  • 0.5 bosje dragon
  • 0.5 bosje peterselie
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • olijfolie

Extra nodig

  • olijfolie
  • staafmixer met het bijbehorende bakje
  • ijswater
Geef je waardering
15