Krokante sechuan kip

4
Gemiddeld
Krokante sechuan kip

Bereidingswijze

50 minuten kooktijd
3 uur en 50 minuten totale tijd

Krokante sechuan kip
Knip de piepkuikens over de rug open. Verkruimel de kippenbouillonblokje en bestrooi er beide zijden van de piepkuikens mee. Snijd de chilipepers in ringen. Vijzel de sechuan peperkorrels, kardemompeulen en het venkelzaad. Wrijf het specerijenmengsel samen met de chilipepers, gemberpoeder en laurierblaadjes in de kip. Laat dit circa 3 uur marineren. Leg de kip in een stoommandje en stoom 45 minuten tot de kip gaar is. Dep de kip droog met wat keukenpapier. Verhit de olie tot 170 ºC. Bak de kip aan beide kanten goudbruin.

Geplette komkommer
Plet met een bijl of de onderkant van een pan de komkommer en snijd de komkommer in stukjes. Snijd de lente-uien in ringen en meng met de komkommer.

Chinese pindadressing
Meng de poedersuiker, pindakaas, sesampasta, rijstazijn en sojasaus door elkaar tot een gladde saus. Serveer bij de geplette komkommer.

Tip: Serveer met eiernoedels

Ingredienten

4
Personen

Krokante sechuan kip

  • 4 piepkuikens
  • 4 kippenbouillonblokjes
  • 3 chilipepers
  • 1 el sechuan peperkorrels
  • 1 el kardemompeulen
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el gemberpoeder
  • 3 laurierblaadjes

Geplette komkommer

  • 2 komkommers
  • 3 lente-uien

Chinese pindadressing

  • 2 tl poedersuiker
  • 0.5 el pindakaas
  • 1 tl sesampasta
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus

Extra nodig

  • stoommand
  • keukenpapier
  • olie om in te frituren
Krokante sechuan kip
Geef je waardering
4