Krokante rijstgebakjes met appel

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
1 uur en 30 minuten totale tijd

Rijstvulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat de rozijnen circa 15 minuten wellen in heet water en giet ze af. Breng de melk met de suiker aan de kook. Voeg de risottorijst toe. Dek de pan af met een bakpapiertje en gaar de rijst circa 30 minuten in de oven. Laat een beetje afkoelen. Voeg de uitgelekte rozijnen, boter, ei en de eidooiers toe en meng goed door.

Appelgebakjes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verdeel de plakjes bladerdeeg over een bakpapier beklede bakplaat en laat ze ontdooien. Schil de appels en verwijder met een appelboor de klokhuizen. Halveer de appels, leg ze met de platte kant op een snijplank en snijd ze in dunne plakjes. Zorg ervoor dat de appels in vorm blijven. Bestrijk het bladerdeeg met het ei-roommengsel. Verdeel een lepel rijstvulling in het midden van de plakjes bladerdeeg. Leg de gesneden appel op de rijstvulling. Bak de gebakjes in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Glanslaag
Verwarm de abrikozenjam en het water in een pan en bestrijk de gebakjes ermee.

Ingredienten

10
Porties

Rijstvulling

  • 70 g gele rozijnen
  • 250 ml volle melk
  • 2 el suiker
  • 100 g risottorijst
  • 20 g boter
  • 1 ei
  • 2 eidooiers

Appelgebakjes

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 5 appels

Glanslaag

  • 2 el abrikozenjam
  • 1 el water

Extra nodig:

  • bakpapier
  • appelboor
  • 1 eidooier met een scheutje room om te bestrijken
Geef je waardering
0