Krokante kabeljauw met rucolastamp

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 Rucolastamp

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in stukken en kook ze in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.Verwarm de melk.
  • Pureer de aardappels met een pureestamper, maak smeuïg met de melk en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer de rucola door de puree.

Knoflookboontjes

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet de boontjes af.
  • Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de boontjes toe en bak circa 3 minuten mee. Schenk de witte wijn en de room erbij en roer door.  
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Kabeljauw

  • Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi de kabeljauw met een beetje zout en peper.
  • Wentel de kabeljauw door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kabeljauwfilets om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

  • Verdeel de rucolastamp over borden en leg de kabeljauwfilets erop. Serveer met de knoflookboontjes.

 

Ingredienten

4
Personen

Rucolastamp

  • 800 g aardappels
  • 75 ml melk
  • 125 g rucola

Knoflookbonen

  • 400 g sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml kookroom

Kabeljauw

  • 4 kabeljauwfilets
  • 100 g bloem

Extra nodig

  • pureestamper
  • keukenpapier
Geef je waardering
3