Koshari

0
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de rijst en de macaroni in circa 10 minuten gaar. Giet af en laat circa 2 minuten droogstomen.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien en komijnpoeder circa 3 minuten. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje en de tomatenblokjes toe. Laat circa 6 minuten op laag vuur garen.
  • Giet de tonijn af.
  • Giet de linzen af en spoel ze schoon.
  • Voeg de linzen, rijst, macaroni, tonijn en de roze garnalen toe aan de pan en warm kort door.
  • Halveer de limoen en breng de koshari op smaak met het sap van de limoen
  • Snijd de blaadjes peterselie en de bieslook fijn.
  • Roer de helft van de bieslook door de koshari.

Serveren
Verdeel de koshari over kommen of borden. strooi er peterselie en de resterende bieslook overheen.  

Ingredienten

4
Personen

Koshari

  • 80 g meergranenrijst
  • 200 g viergranenmacaroni
  • 2 uien
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl komijnpoeder
  • 500 ml water
  • 1 visbouillon
  • 400 g tomatenblokjes
  • 195 g tonijn uit blik
  • 400 g linzen
  • 200 g roze garnalen
  • 1 limoen
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 0.5 bosje bieslook
Geef je waardering
0