Kopje Bangkok met sliertsalade

1
Makkelijk
Kopje Bangkok met sliertsalade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kopje Bangkok

Breng in een pan met het water aan de kook, los het bouillonblokjes erin op en voeg de kokosmelk toe.

Snijd de champignons in plakken en voeg ze toe aan de bouillon.

Schil en halveer de gember.

Plet het citroengras.

Schil en snijd de winterpeen in dunne repen.

Snijd het wit en groen van de paksoi in reepjes, hou het groene gedeelte apart.

Snijd de vis in blokjes.

Voeg de gember, citroengras, wortel, vis en het wit van de paksoi toe aan de soep en laat circa 10 minuten zachtjes meekoken.

Voeg de taugé en het groen van de paksoi toe en laat circa 5 minuten zachtjes meekoken.

Verwijder het citroengras en de gember uit de soep.

Breng de soep op smaak met sojasaus en het sap van een halve limoen.

Sliertsalade

Kook de vermicelli gaar volgens gebruiksaanwijzing en spoel de vermicelli koud.

Pluk en hak de munt fijn.

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne repen.

Snijd het bosuitje in ringen.

Meng in een kom de vermicelli, munt, bosui, sesamolie, sap van de resterende helft van de limoen en de vissaus.

 

Ingredienten

4
Personen

Kopje Bangkok

  • 1 l water
  • 1 visbouillonblokje
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 g champignons
  • 2 cm verse gember
  • 1 citroengras
  • 1 winterpeen
  • 1 paksoi
  • 400 g koolvisfilet
  • 125 g taugé
  • 2 tl sojasaus
  • 1 limoen

Sliertsalade

  • 200 g rijst vermicelli
  • 5 takjes verse munt
  • 1 rode paprika
  • 1 bosuitje
  • 1 el sesamolie
  • 2 el vissaus
Kopje Bangkok met sliertsalade
Geef je waardering
1