De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

koolrabisalade met gegrilde paprika

Met dit voorgerecht van koolrabisalade met gegrilde paprika maak je meteen al indruk op je vrienden!

45 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Koolrabisalade met gegrilde paprika

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

's Middags voorbereiden

Paprika’s poffen

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verpak de paprika’s in dubbel aluminiumfolie en pof ze 45 minuten in de oven. Laat ze koud worden (in de folie) en trek daarna de velletjes eraf, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd de paprika in vier gelijke stukken. Leg ze in een diep bord en besprenkel ze royaal met olijfolie.

Bewaar voor de eindbereiding. 

Yoghurtsaus voor koolrabi

Roer mayonaise, yoghurt, sap van de limoen en honing door elkaar. Snijd de bladpeterselie fijn en voeg toe. Breng het geheel op smaak met peper uit de molen. Bewaar afgedekt in de koelkast

Dragonzout

Vijzel de dragonblaadjes met het zeezout fijn in de vijzel.

’s Avonds afmaken

Koolrabisalade

Schil de koolrabi en schaaf op de mandoline of rauwkostschaaf in dunne plakken. Snijd de plakken in ragfijne smalle repen. Doe hetzelfde met de appel en meng door de koolrabi. Meng de yoghurtsaus door de koolrabi.

Kwartelei bakken

Vet ringvormen aan de binnenzijde in met boter. Verwarm in een bakpan op laag vuur iets olijfolie en een klontje boter. Maak met de punt van een mesje voorzichtig een snee in het eitje. Trek met de vingers het eitje open en laat het ei voorzichtig in de ringvorm glijden. Na circa 2 minuten, als het eiwit gestold is, is het eitje klaar.

Paprika’s grillen

Verhit een grillpan en gril de paprika’s aan een zijde tot ze goudbruin gestreept zijn.

Opmaak bord

Verdeel de koolrabisalade in een diagonale lijn over borden. Verdeel er een stukje rode, gele en nogmaals rode paprika over. Leg twee gebakken eitjes tussen de stukjes paprika op de salade en laat er wat blaadjes veldsla overheen dwarrelen. Bestrooi de eitjes en het bord met een beetje dragonzout.

Wijntip

Barefoot Pinot Grigio


Pinot Grigio is een druif die steeds populairder wordt en zelfs in de Verenigde Staten voet aan de grond begint te krijgen.
Het wijnmerk Barefoot maakt een Pinot Grigio die perfect bij het voorgerecht past. De wijn is fris genoeg om de zuurtjes van de appel en limoen in balans te brengen, maar heeft ook genoeg pit voor de paprika en de honing.
De naam Barefoot is geïnspireerd op de ‘Californian Lifestyle’. Relaxed op het strand met de blote voeten in het zand. Stranden die wereldwijd met hulp van Barefoot schoongemaakt worden. Maar de voet op het etiket is ook een knipoog naar het met blote voet stampen van de druiven. Dus hoewel hip en eigentijd, ook het authentieke en de historie van wijn wordt niet vergeten.

door Corria Houthuizen

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker