Koolpastei met champignons en walnoten

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 hour and 15 minutes totale tijd
Snijd de kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in dunne reepjes. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui met de kool circa 6 minuten, tot de kool zacht is. Breng op smaak met zout en peper en laat de kool afkoelen. Maak de champignons schoon en snijd ze in de plakjes. Bak de champignon met de laurier circa 5 minuten in een scheutje olie. Laat ze afkoelen en verwijder het laurierblaadje. Hak de walnoten grof. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet de springvorm in met olijfolie en bestrooi met bloem. Mix de eieren met de melk, crème fraîche en bloem tot een glad beslag. Meng het bakpoeder met de azijn en roer door het beslag. Schenk iets meer dan de helft van het beslag in de springvorm. Verdeel de kool en vervolgens de champignons over het beslag. Leg de walnoten op de champignons en bestrooi met geraspte kaas. Schenk de rest van het beslag over de kaas en zet het in de voorverwarmde oven. Bak de pastei circa 50 minuten. Laat de pastei circa 15 minuten in de vorm afkoelen. Snijd de pastei los met een mesje, haal de vorm eraf en snijd hem in punten.

Ingredienten

4
Personen

Koolpastei met champignons en walnoten

  • 1 kleine spitskool (circa 700 kg)
  • 1 ui
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 250 g champignons
  • 1 laurierblaadje
  • 200 g walnoten
  • 175 g bloem + extra om te bestrooien
  • 5 eieren
  • 50 ml melk
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl azijn
  • 150 g geraspte kaas

Extra nodig

  • springvorm (doorsnede ca 20 cm)
Geef je waardering
4