De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

komkommersalade met kanarie à la mama dapur

Laat de kanarienoten in warm water wellen zodat ze daarna goed te pellen zijn. Pel de noten.
Pel en snipper de ui in kleine stukjes. Pel en snijd de teentjes knoflook en het stukje kentjoer in kleine stukjes.

30 MIN
Komkommersalade met kanarie à la Mama Dapur

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Laat de kanarienoten in warm water wellen zodat ze daarna goed te pellen zijn. Pel de noten.

Pel en snipper de ui in kleine stukjes. Pel en snijd de teentjes knoflook en het stukje kentjoer in kleine stukjes. Was de rawit en snijd deze in kleine stukjes. Meng de ui, knoflook, kentjoer, rawit en trassi in de vijzel. Maal het geheel. Maal de kanarienootjes één voor één door het mengsel in de vijzel.

Was de komkommer. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine schijfjes.

Halveer de limoen en pers het sap eruit. Meng voor de salade het limoensap, zout, suiker en komkommer door het mengsel in de vijzel. Serveer de salade in een kom.  

Serveertip: Decoreer met wat rawit of paprika.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker