Kokossoep met naanbrood

28
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Kokossoep

  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper fijn.
  • Verwijder de schil van de gember. Snijd de gember fijn.
  • Kneus de stengel citroengras.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de rode peper, gember en de stengel citroengras circa 2 minuten. Schenk de kokosmelk en het water erbij en voeg de bouillonblokjes en de rijst toe. Kook circa 6 minuten tot de rijst gaar is.
  • Schil en snijd de bospenen in schuine gelijke stukjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Voeg de bospenen, bosui, de taugé en de helft van de koriander toe. Verwijder de stengel citroengras en kook nog circa 4 minuten.

Naanbrood

  • Verwarm de oven voor 180 ºC.
  • Bak de naanbroden volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Serveren

  • Verdeel de soep over soepkommen/soepborden. Strooi de resterende koriander eroverheen. Serveer met het naanbrood.

Ingredienten

4
Personen

Kokossoep met naanbrood

  • 1 rode peper
  • 2 cm verse gember
  • 1 stengel citroengras
  • zonnebloemolie
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 l water
  • 2 groenteboillonblokje
  • 50 g pandanrijst
  • 1 bosje bospeen
  • 1 bosje bosui
  • 0.5 bosje koriander
  • 250 g taugé
  • 4 naanbroden
Geef je waardering
28