Kokosrijst met limoenvinaigrette

16
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Kokosrijst

  • Breng in een pan het water met een snufje zout en de kokosmelk aan de kook. Kook de rijst in circa 9 minuten op laag vuur onder af en toe roeren gaar. Haal de pan van het vuur en laat de rijst circa 10 minuten met de deksel op de pan staan.
  • Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Meng in een kom de mango, koriander, komkommer, bosui, taugé en voeg de kokosrijst toe.

Zalmfilets

  • Verwarm de grillpan.
  • Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Besprenkel de zalmfilets met olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de zalmfilets om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Limoenvinaigrette

  • Rasp de schil van de helft van de limoenen boven een kom. Halveer en pers de limoenen boven de kom. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij. Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en de basterdsuiker.

Serveren

  • Verdeel de kokosrijst over borden. Verdeel de zalmfilets over de kokosrijst en lepel de limoenvinaigrette erover.

Ingredienten

4
Personen

Kokosrijst met limoenvinaigrette

  • 500 ml water
  • 100 ml kokosmelk
  • 300 g pandanrijst
  • 1 mango
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 komkommer
  • 1 bosje bosui
  • 200 g taugé
  • 400 g zalmfilets
  • 2 limoenen
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 el witte basterdsuiker

Extra nodig

  • keukenpapier
  • rasp
Geef je waardering
16