Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook, bewaar de rest voor de gehaktballetjes. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Schenk er zoveel water op zodat de rijst 1 vingerkootje onder staat en kook met deksel op de pan in 15-20 minuten gaar.

Kokosgehaktballetjes in pindasaus

  • Meng in een kom het gehakt met de kokos, de resterende knoflook, sambal en ei en kneed goed door elkaar. Rol het gehakt, met natte handen, tot balletjes ter grootte van pingpongballetjes. Verhit een scheut olie in een braadpan en braad de balletjes in circa 8 minuten rondom bruin. Voeg halverwege de helft van deĀ  boter toe.
  • Breng in een pan het water met de ketjap aan de kook en roer, met een garde, de pindakaas erdoor.
  • Schenk de pindasaus bij de gehaktballetjes en laat op laag vuur, met deksel op de pan circa 8 minuten koken. Controleer tussendoor of de saus niet te dik wordt en voeg indien nodig een scheutje water toe.

Groene helden

  • Breng een pan met ruim water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de uiteindes van de sperziebonen en kook de sperziebonen in het water in circa 8 minuten gaar. Giet de bonen af.
  • Smelt de resterende boter in de pan, roer de sperziebonen erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden

  • 1ui
  • 2teentjesknoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 300gzilvervliesrijst
  • 400ggehakt half om half
  • 4elgeraspte kokos
  • 1elsambal
  • 1ei
  • 100mlwater
  • 2elketjap
  • 6elpindakaas
  • 600gsperziebonen
  • 20gboter

Extra nodig

  • braadpan
Geef je waardering
3