Kokosduivel met tropische salsa en passiesaus

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Zeeduivel
Verwarm de oven voor op 140 ºC.
Wentel de zeeduivel door de olie en rol vervolgens door de kokosrasp. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de zeeduivel in circa 3 minuten rondom goudbruin. Leg de zeeduivel in een ovenschaal en gaar de zeeduivel circa 7 minuten in de oven tot hij gaar is.

Tropische salsa
Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd de bonen in stukjes van circa 1 centimeter. Blancheer de sperziebonen in ruim kokend water.
Schil de papaja en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes van dezelfde maat als de papaja. Pluk de dragon.
Meng alle ingrediënten en breng de salsa op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en een scheutje olie.

Passiesaus
Schenk de jus d’orange in een pan. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees uit boven de pan. Breng aan de kook, breng op smaak het kippenbouillonpoeder en laat circa 4 minuten inkoken.

Serveer
Schep de tropische salsa in een ronde steker op borden. Leg daar de zeeduivel op en serveer de saus om de salsa.

TIP: Wil je dit gerecht als hoofdgerecht eten? Serveer er wat noedels of rijst bij.

Ingredienten

4
Personen

Zeeduivel

  • 4 moten zeeduivel à 50 g per stuk
  • olie
  • 200 g kokosrasp

Tropische salsa

  • 150 g sperziebonen
  • 150 g papaja
  • 3 vleestomaten
  • 0.5 bosje dragon
  • olie

Passiesaus

  • 200 ml jus d'orange
  • 3 passievruchten
  • 1 mespuntje kippenbouillonpoeder

Extra nodig

  • ronde steker van circa 14 cm doorsnede
Geef je waardering
0