Knolselderij- en boerenkoolstamppot

14
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding

Schil de knolselderij en snijd in grove stukken. Schil de aardappelen en kook ze met de knolselderij kruimig in water met een beetje zout. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de boerenkool toe aan de pan, bestrooi met een beetje zout en kook gaar. Kook 6 minuten voor het einde van de bereidingstijd de rookworst bovenop de boerenkool gaar.

Giet af en laat met het deksel op de pan droogstomen.

Verwarm een steelpan met 150 ml warme melk en 50 g roomboter en voeg dit met 1 el grove mosterd toe aan de boerenkool. Stamp het mengsel met een pureestamper grof door.

Smelt in diezelfde steelpan 100 g boter tot deze licht verkleurd. Voeg 50 ml melk toe en 0,5 el grove mosterd en warm goed door. Breng de boterjus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Bak in een droge koekenpan de spekjes droog en knapperig. Schep de spekjes op een bord. Voeg het braadvet bij de stamppot en roer goed door.

Serveren

Serveer de stamppot knolselderij met boerenkool met de boterjus. Geef er de piccalilly bij.

Ingredienten

4
Personen

  • 500 g knolselderij
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 500 g boerenkool (zak)
  • 1 rookworst
  • 200 ml volle melk
  • 150 g roomboter
  • 1,5 el grove mosterd
  • 150 g spekreepjes
  • 4 el piccalilly

  • ruime pan met deksel
  • steelpan
  • pureestamper
  • koekenpan
  • steelpan
Geef je waardering
14