Knapperige karbonades met bietjessalade

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Karbonades

  • Pel en pers de knoflook uit
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Kluts in een diep bord de eieren en meng de knoflook en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel bloem en paneermeel over twee andere diepe borden.
  • Wentel de karbonade door de bloem, schud overtollig bloem eraf, door het eimengsel en tot slot door het paneermeel.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de karbonades in circa 8 minuten goudbruin.

Bietjessalade

  • Snijd de bietjes in dunne plakken.
  • Halveer de citroen, rasp de schil van een halve citroen en houd de rasp apart.
  • Meng in een kom het sap van een halve citroen, olijfolie extra vergine, een snufje zout en peper.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Verdeel de rucola over een bord en leg de bietjes erop. Lepel de ricotta op de bietjes, bestrooi met ui, verdeel de dressing erover en bestrooi met citroenrasp.

Knoflookbrood

  • Snijd het brood in plakken en rooster in de oven of broodrooster goudbruin.
  • Pel en halveer de knoflook.
  • Wrijf de knoflook over de sneetjes geroosterd brood en besprenkel met olijfolie extra vergine.

Serveer

  • Snijd de overgebleven citroen in vieren en serveer bij de karbonades

Ingredienten

4
Personen

Knapperige karbonades met bietjessalade

  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 2 eieren
  • 2 el bloem
  • 2 el paneermeel
  • 4 karbonades
  • zonnebloemolie
  • 500 g gekookte bietjes
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 rode ui
  • 125 g rucola
  • 250 g ricotta
  • versgemalen peper

Knoflookbrood

  • 1 boerenbrood
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie extra vergine
Geef je waardering
3