

Ingredienten
4
Personen
Knapperige karbonades met bietjessalade
- 1 teentje knoflook
- 1 bosje bladpeterselie
- 2 eieren
- 2 el bloem
- 2 el paneermeel
- 4 karbonades
- zonnebloemolie
- 500 g gekookte bietjes
- 1 citroen
- 3 el olijfolie extra vergine
- 1 rode ui
- 125 g rucola
- 250 g ricotta
- versgemalen peper
Knoflookbrood
- 1 boerenbrood
- 1 teentje knoflook
- olijfolie extra vergine
Bereidingswijze
30 minuten totale tijd
Karbonades
- Pel en pers de knoflook uit
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Kluts in een diep bord de eieren en meng de knoflook en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel bloem en paneermeel over twee andere diepe borden.
- Wentel de karbonade door de bloem, schud overtollig bloem eraf, door het eimengsel en tot slot door het paneermeel.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de karbonades in circa 8 minuten goudbruin.
Bietjessalade
- Snijd de bietjes in dunne plakken.
- Halveer de citroen, rasp de schil van een halve citroen en houd de rasp apart.
- Meng in een kom het sap van een halve citroen, olijfolie extra vergine, een snufje zout en peper.
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Verdeel de rucola over een bord en leg de bietjes erop. Lepel de ricotta op de bietjes, bestrooi met ui, verdeel de dressing erover en bestrooi met citroenrasp.
Knoflookbrood
- Snijd het brood in plakken en rooster in de oven of broodrooster goudbruin.
- Pel en halveer de knoflook.
- Wrijf de knoflook over de sneetjes geroosterd brood en besprenkel met olijfolie extra vergine.
Serveer
- Snijd de overgebleven citroen in vieren en serveer bij de karbonades

Laat hier je reactie achter