Kleurrijke paprikastoof met geroosterde pompoen

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes.
  • Snijd de aardappels. Meng in een kom de pompoen, aardappels en een scheutje olie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de aardappels met pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de paprika circa 5 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak circa 3 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg twee derde van de spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is. Schenk de room erbij. Verwarm het geheel circa 2 minuten.
  • Rooster de cashewnoten.

Serveren

  • Verdeel de rauwe spinazie over borden. Verdeel hierover de paprikastoof, de geroosterde pompoen en aardappels en bestrooi met de geroosterde cashewnoten. 

Ingredienten

4
Personen

Kleurrijke paprikastoof met geroosterde pompoen

  • 1 flespompoen
  • 500 g roseval aardappels
  • olijfolie
  • 1 paprikamix
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g bladspinazie
  • 200 ml kookroom
  • 100 g cashewnoten

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
0