Kisir & Lahmacun medhouna

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur en 45 minuten totale tijd

Kisir
Besprenkel de bulghur met koud water. Pluk en snijd de kruiden fijn. Snijd de lente-uitjes, tomaatjes en komkommers fijn. Kneed met je handen de tomatenpasta en de peperpasta door de bulghur. Meng de kruiden, lente-ui, tomaatjes en komkommer erdoorheen. Breng de salade op smaak met zout, olijfolie, citroensap en flink wat granaatappelmelasse.

Lahmacun medhouna
Verwarm de oven zo heet mogelijk voor. Meng de bloem met het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en voeg de gist, suiker en olie toe. Voeg 600 ml lauwwarm water toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom, afgedekt met een vochtige theedoek, circa 1 uur rijzen tot het deegvolume zich heeft verdubbeld. Pureer de Turkse kaas met de paprikapasta en pul biber. Pel en snijd de ui en knoflook fijn en meng ze met een scheutje door de kaas. Verdeel het deeg in kleine rondjes voor de medhouna. Druk ze plat en prik in met een vork. Bestrijk met de peperkaaspasta en bak de lahmacun’s in de oven in enkele minuten goudbruin.

Ingredienten

4
Personen

Kisir

  • 500 g fijne bulghur
  • 1 bosje dille
  • 0.5 bosje munt
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bos lente-uitjes
  • 300 g zoete cherrytomaatjes
  • 2 kleine komkommers
  • 3 el tomatenpasta
  • 370 g tatli biber (Turkste peperpasta)
  • zout
  • olijfolie
  • 1 el citroensap
  • granaatappelmelasse

Lahmacun medhouna

  • 1 kg Italiaanse tarwebloem tipo 00
  • 1 el zout
  • 2 zakjes gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 100 ml olijfolie
  • 1 zacht Turks kaasje (Peynir)
  • 8 el paprikapasta
  • 1 el pul biber
  • 0.5 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
Geef je waardering
2