Kippenbouten met tuinbonen en spek

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ⁰C. 
  • Pluk de blaadjes salie.
  • Smeer de kippenbouten in met olijfolie, een beetje zout en peper. Maak een kleine inkeping tussen het vel en het vlees van de kippenbouten en duw met je vingers 2 tot 3 blaadjes salie onder het vel. Leg de kippenbouten op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Meng in een kom de krieltjes met een scheutje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Schep de krieltjes naast de kippenbouten op de bakplaat. Schuif in de oven en bak in circa 30 minuten gaar.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Hak de resterende salie.
  • Verwarm een pan en fruit de ui, knoflook, salie en spekjes circa 3 minuten.
  • Voeg de tuinbonen, water en kippenbouillonblokje toe.
  • Kook het geheel, met deksel op de pan, in circa 12 minuten gaar.
  • Rasp de schil van een halve citroen boven de pan.
  • Serveer de kippenbouten met de tuinbonen en krieltjes en gebruik het kookvocht als jus. Snijd de geraspte citroen in vieren en serveer bij het gerecht.


Tip: Je kunt ook verse tuinbonen kopen en deze pellen voor 700 g gepelde tuinbonen heb je ongeveer 3 kilo tuinbonen nodig.

Ingredienten

4
Personen

Kippenbouten met tuinbonen en spek

  • 1 bosjes salie
  • 4 kippenbouten
  • olijfolie om in te bakken
  • 800 g krieltjes met schil
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g spekblokjes
  • 700 g diepvries tuinbonen
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 citroen

Extra nodig:

  • bakpapier
Geef je waardering
3